NEW_SOCIETAS_LOGO_A4

BALOLDALI FIATALOK VAGYUNK

A Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom 2008 óta létező szervezet, mely megalakulása óta társult ifjúsági szervezete a Magyar Szocialista Pártnak.

Főértékünk a szociáldemokrácia és a szocialista irányzat, de nem zárunk ki más baloldali gondolkodást sem.

Egy fiatalos és dinamikus közösség vagyunk, akik elkötelezték magukat a társadalmi igazságosság és az egyenlőség ügye mellett. Számunkra fontosak a felvilágosodás eszméi. Ezek az értékek vezérlik munkánkat és aktivizmusunkat, és hiszünk abban, hogy minden embernek joga van egy méltóságteljes és igazságos élethez. 

Szabadság, egyenlőség, testvériség!

Hagyományainkat a szociáldemokrácia és a baloldali gondolkodás értékeihez kapcsoljuk, és támaszkodunk az ilyen irányzatokat képviselő nemzetközi szervezetek, mint a Szocialista Internacionálé és az Ifjúsági Szocialista Internacionálé (IUSY), elvi iránymutatásaira. Továbbá tiszteletben tartjuk az Európai Szocialisták Pártjának (PES) és a YES – Európai Ifjú Szocialisták által képviselt értékeket, és aktívan részt veszünk az európai baloldal új típusú gondolkodásának formálásában. Együtt dolgozunk a Magyar Szocialista Párttal, amelynek társult ifjúsági szervezete vagyunk.

Elkötelezettek vagyunk!

  • Nemzetközi szinten is kiemelt figyelmet fordítunk a határon túli magyar fiatalok érvényesülésére és a határon túli magyarság szülőföldjén való boldogulására.
  • Emellett elkötelezettek vagyunk a szakszervezetek munkájának támogatása és a pályakezdő munkavállalók érdekei mellett.
  • Hiszünk abban, hogy a szolidaritás az egyik alapvető érték, amely elősegíti a társadalmi egyenlőséget és a közösség erejét.
  • A tőkénél előrébbvalóbbnak tartjuk a környezetvédelemet és az ökológiai fenntarthatóságot.
  • Fontosnak tartjuk az aktív részvételt és közösségi összetartás elősegítését a demokratikus folyamatokban.

Küldetésünk

Egy szabad, európai és progresszív Magyarország megteremtésén dolgozunk, ahol a demokrácia, az emberi jogok és az egymás tisztelete, a tolerancia és a szolidaritás, valamint az alkotmányosság és a szabad véleménynyilvánítás értékei mentén szerveződik a közélet.

A Societas küldetése az egyenlőség és az igazságosság megteremtése egy olyan társadalomban, ahol minden ember méltóságteljes életet élhet. Hiszünk abban, hogy a demokrácia, az emberi jogok és az egymás iránti tisztelet alapvető értékek, amelyek mentén szerveződik a közélet. Küldetésünk, hogy elkötelezetten harcoljunk a szegénység, a diszkrimináció és más társadalmi igazságtalanságok ellen.

A Societas elkötelezett a pluralizmus és a sokszínűség előmozdítása mellett, és hiszünk abban, hogy a társadalmi változásokhoz való részvétel minden egyénnek lehetőséget ad arra, hogy hangot adjon az őket érintő kérdéseknek. Küldetésünk az, hogy elősegítsük a társadalmi és politikai részvétel növekedését, és hogy felhívjuk a figyelmet azokra az egyenlőtlenségekre, amelyek még mindig fennállnak a társadalomban. 

Egy olyan jövőt szeretnénk, ahol minden embernek egyenlő esélye van arra, hogy kiteljesítse önmagát, és ahol a társadalom mindig az emberek érdekeit helyezi előtérbe, nem pedig a tőkét. Célunk, hogy közösségünk segítségével elősegítsük a pozitív változásokat, és hogy egy olyan világot építsünk, amelyben mindenki számít, és ahol mindenki méltóságteljes életet élhet.

Csatlakozz hozzánk!

Ha te is osztozol értékeinkben, és szeretnél aktívan részt venni a társadalmi változásokban és az egyenlőségért folytatott harcban, csatlakozz hozzánk! Legyél részese egy olyan közösségnek, amely elkötelezett a jobb és igazságosabb jövő megteremtése iránt, és ahol lehetőséged van fejleszteni tudásodat és készségeidet a társadalmi aktivizmus terén.